Om oss

Sedan 1959 har Bilcentrum stolt representerat våra varumärken i Kristianstad och Hässleholm. Koncernens moderbolag Bilcentrumgruppen AB bildades 2005, då nuvarande vd Marcus Gustafsson tog över ägarskapet. Marcus intresse för bilar började redan i tidig ålder och han har under många år varit förare inom motorsporten på internationell elitnivå. Bakgrunden från racingvärlden visade sig vara naturligt överförbart till ledarskapet i Bilcentrum.

 

Vi arbetar alla i ett sammansvetsat team för att nå våra målsättningar. Idag omfattar gruppen Bilcentrum i Kristianstad, Hässleholm och Sölvesborg. 2020 omsatte vi ca 870 mkr med över 100 anställda. Tillsammans levererar vi årligen ut ca 4 000 nya och begagnade bilar. I tillägg servar och reparerar vi ytterligare tusentals bilar. Tack vare trogna kunder och god lönsamhet kan vi erbjuda Volkswagengruppens senaste varumärkeskoncept på våra tre anläggningar. Detta för att du som kund alltid ska få det där lilla extra vid ett besök hos oss.

Kristianstad

Bilcentrum finns centralt beläget vid huvudinfarten till Kristianstad och har gjort så sedan början av 1960-talet. Vi har fullt sortiment på Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Volkswagen Transportbilar, och här finns även vår skadeverkstad. På senare år investerade vi i en ny Audihall med både verkstad och bilförsäljning. Samtidigt renoverades övriga bilhallar enligt Volkswagengruppens varumärkeskoncept och våra begagnade fordon flyttades till en egen hall inomhus.  

I direkt anslutning till våra lokaler finns också restaurangen VW Bistro som serverar frukost och lunch på vardagar till alla som är hungriga.

Hässleholm

Bilcentrum i Hässleholm har funnits på Kaptensgatan sedan början av 1960-talet. Vi har modellprogram från Volkswagen, Skoda, Seat och Volkswagen Transportbilar. På senare år gjordes en tillbyggnad och anläggningen växte med 1 500 kvadratmeter, som idag inrymmer fler begagnade bilar och fler verkstadsplatser.

I samband med utbyggnaden renoverades även de befintliga hallarna för Volkswagen, Skoda och Volkswagen Transportbilar enligt Volkswagengruppens senaste varumärkeskoncept.

Sölvesborg

Bilcentrum i Sölvesborg (tidigare Folkessons bil) representerar Skoda och Volkswagen Transportbilar, samt ett stort urval av begagnade bilar. Sölvesborg råkar ha landets högsta marknadsandel för Skoda, vilket är ett tecken på en väl inarbetad lokal bilfirma med nöjda kunder. På senare år totalrenoverades lokalerna enligt Volkswagengruppens senaste varumärkeskoncept. Servicekunderna hänvisas till våra anläggningar i Kristianstad och Hässleholm, då vi endast har en internserviceverkstad.

SÖK NYA OCH BEGAGNADE LAGERBILAR

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår