Välkommen till Bilcentrumfamiljen,
en personlig och exklusiv bilfirma

Om oss 

Sedan 1959 har Bilcentrum stolt representerat våra varumärken i Kristianstad och Hässleholm. Koncernens moderbolag Bilcentrumgruppen AB bildades 2005 då nuvarande vd Marcus Gustafsson tog över ägarskapet. Idag omfattar Bilcentrumgruppen Bilcentrum i Kristianstad, Hässleholm och Sölvesborg, vi omsätter 850 mkr med 100 anställda. Tillsammans levererar vi årligen ut över 4 000 bilar och servar och reparerar tusentals bilar.

Marcus intresse för bilar började redan i tidig ålder och han har under många år varit förare inom motorsporten på internationell elitnivå. Bakgrunden från racingvärlden är naturligt överförbar till ledarskapet i Bilcentrum. Vi arbetar alla i ett sammansvetsat team för att nå våra målsättningar, föraren är bara en del av framgången. Tack vare god lönsamhet och trogna kunder har vi nyligen haft möjligheten att bygga om våra tre anläggningar enligt Volkswagengruppens senaste varumärkeskoncept. Våra kunder ska få det där lilla extra när de besöker oss.

Kristianstad

Centralt beläget vid huvudinfarten till Kristianstad har Bilcentrum funnits sedan början av 1960-talet. I Kristianstad representerar vi samtliga av våra varumärken; Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Volkswagen Transportbilar. I Kristianstad finner du även vår skadeverkstad. År 2015 byggdes en helt ny separerad Audihall med både verkstad och bilförsäljning. Samtidigt renoverades samtliga tidigare bilhallar enligt Volkswagengruppens varumärkeskoncept, och våra begagnade fordon flyttades till en egen hall inomhus. Anläggningen omsätter ca 550 mkr per år med 74 anställda. Vi säljer vi ca 2500 bilar per år varav ungefär hälften består av nya bilar.

I direkt anslutning till våra lokaler finns också restaurangen VW Bistro som vardagar serverar frukost och lunch även för allmänheten.

Hässleholm

Bilcentrum i Hässleholm har funnits på Kaptensgatan sedan början av 1960-talet. I Hässleholm representerar vi Volkswagen, Skoda, Seat och Volkswagen Transportbilar. Efter ett antal år av tillväxt med nöjda kunder märkte vi att lokalerna inte räckte till. 2015 byggdes därför anläggningen ut med 1 500 kvadratmeter, framförallt för att få plats med fler begagnade bilar inomhus, men även för att få plats med fler verkstadsplatser i samband med ökad efterfrågan på bilservice.

I samband med utbyggnaden renoverades även de befintliga hallarna för Volkswagen, Skoda och Volkswagen Transportbilar enligt Volkswagengruppens senaste varumärkeskoncept. Anläggningen omsätter ca 240 mkr per år med 21 anställda. Vi säljer ca 1 000 bilar per år varav ungefär hälften består av nya bilar.

Sölvesborg

År 2007 förvärvade Bilcentrumgruppen Folkessons Bil AB. Bolaget har sedan 1980 till 2007 drivits av Mats Folkesson. 2015 valde vi att byta namn från Folkesson Bil till Sölvesborgs Bilcentrum för att tydligare visa samhörighet med de övriga anläggningarna. I Sölvesborg representerar vi Skoda och Volkswagen Transportbilar och här finns även ett stort urval av begagnade bilar. Sölvesborg har landets högsta marknadsandel för Skoda. Detta är ett tecken på en väl inarbetad lokal firma med nöjda kunder.

På anläggningen finns en internverkstad, men ingen serviceanläggning för kunder. För service hänvisar vi till våra anläggningar i Kristianstad och Hässleholm. Under 2015 har befintliga lokaler totalrenoverats enligt Volkswagengruppens senaste varumärkeskoncept. Anläggningen omsätter ca 60 mkr per år med 5 anställda. Vi säljer vi ca 500 bilar per år varav ungefär hälften består av nya bilar.